Nie możesz złożyć nowego zamówienia w swoim kraju. United States
Katalog
Ładowanie...
Najwyższa kategoria oliwy z oliwek, uzyskana bezpośrednio z oliwek i wyłącznie za pomocą środków mechanicznych. Oliwa została wyprodukowana wyłącznie z oliwek pochodzących z organicznych plantacji, bez użycia nawozów sztucznych. Oliwa z pierwszego tłoczenia, na zimno. Polecamy do zup, dań gotowych, sałatek, zimnych sosów, pieczenia ryb oraz smażenia.
Idealna do mięsa, ryb, głębokiego smażenia i wielu innych form smażenia w wysokich temperaturach. Ta kompozycja doda słonecznego, Środziemnomorskiego smaku do dań. Odporna na wysokie temperatury ( punkt dymienia 210 stopni C).
Oliwa z oliwek jest dobrze znana z wysokiej wartości odżywczej i bogata w składniki odżywcze. Oliwa z oliwek obniża poziom cholesterolu, zapobiegania chorobom układu krążenia i starzeniu się komórek.
Wyśmienita ekologiczna oliwa z oliwek, bogata w jednonienasycone kwasy tłuszczowe. Doskonale komponuje się z różnego typu sałatkami. Jest również odporna na wysokie temperatury, dzięki czemu może być wykorzystywana do krótkotrwałego podgrzewania bądź smażenia.
Oliwa z oliwek extra virgin jest wykonana przy użyciu jednej odmiany oliwek Biancolilla. Oliwa o jasnozielonej barwie z żółtymi refleksami. Doskonale łączy się z surowymi i gotowanymi warzywami, ziemniakami, zupami i grillowanymi rybami.
Najwyższa kategoria oliwy z oliwek uzyskana bezpośrednio z oliwek i wyłącznie za pomocą środków mechanicznych. Ekologiczna oliwa z oliwek pochodząca wyłacznie z organicznych plantacji. Oliwki wykorzystywane do produkcji oliwy Alce Nero pochodzą z historycznych sadów oliwnych w regionie Apulia, na południu Włoch.