Nie możesz złożyć nowego zamówienia w swoim kraju. United States
Z uwagi na specyficzny skład koncentrat napoju JOY DAY TOPINAMBUR polecamy szczególnie:
Skład: Kompleks żywych szczepów bakterii probiotycznych (66,7%) oraz ekstrakt procesu fermentacji warzyw (33,3%)w tym: [bulwa topinambura (66,7%), korzeń marchwi i pasternaka], sok jabłkowy (20%).
Zalecane spożycie: Dorośli: 10 do 15 ml, 3 razy dziennie rozcieńczone z minimum 100 ml wody lub z dowolnym napojem. Dzieci: powyżej 3 roku: 5 ml, 3 razy dziennie rozcieńczone z minimum 50 ml wody lub dowolnym napojem. Najlepiej spożywać w trakcie posiłku. Przed otwarciem butelki zawartość lekko wstrząsnąć.
Warunki przechowywania: Oryginalnie zamknięte opakowanie przechowywać w miejscu chłodnym i przyciemnionym. Po otwarciu najlepiej spożyć w ciągu 30 dni. Naturalnym konserwantem koncentratu są zawarte w nim metabolity bakterii probiotycznych, w tym kwasy organiczne i antyoksydanty.
Produkt bez glutenu, bez dodatku cukru i substancji słodzących. Produkt nieklarowany bez pasteryzacji.
Składniki napoju wspierają między innymi i wpływają na:
dobry rozkład trawionego pokarmu,
wzmocnienie ogólnej odporności organizmu,
eliminacje toksyn,
układ odpornościowy,
procesy przemiany materii,
krążenie krwi i proces wzmacniania naczyń krwionośnych,
częstotliwość wypróżnieni i wzdęć,
neutralizację wolnych rodników,
opóźnienie procesów starzenia się komórek.
Dla kogo JOY DAY?
dla diabetyków i w diecie bezglutenowejDoceń polskie TOP PRODUKT
dla osób starszych
dla dzieci powyżej 3 roku życia
dla osób aktywnych fizycznie i uprawiających sport
dla osób, których organizmy nie tolerują laktozy
oraz nie spożywają nabiału z innych powodów
dla osób odchudzających się
dla wegetarian i wegan jako uzupełnienie diety
dla osób w trakcie i po antybiotykoterapii
dla osób w trakcie i po chemioterapii
Zawarte w koncentracie wieloszczepowe prozdrowotne bakterie probiotyczne charakteryzują się odpowiednią witalnością.
Koncentraty charakteryzują się wysoką aktywnością bakteriobójczą – składniki preparatu posiadają właściwości antagonistyczne w stosunku do mikroorganizmów chorobotwórczych w tym drobnoustrojów powodujących zakażenia u osób z obniżoną odpornością (Pseudomonas aeruginosa); zjadliwych patogenów przenoszonych przez żywność i powodujących zakaźną listeriozę (Listeria monocytogenes); Salmonelli powodującej zatrucia pokarmowe; gronkowca złocistego bakterii chorobotwórczej odpowiedzialnej za wiele zakażeń; Escherichia colli mogących powodować u człowieka uciążliwe zakażenia i takie schorzenia jak zatrucia pokarmowe, zaburzenia pooperacyjne, czy szpitalne zapalenia płuc oraz charakteryzują się odpornością na antybiotyki z grupy streptomycyna i tetracykliny, skuteczną ochroną przed patogenami grzybowymi odpowiedzialnymi za produkcję niebezpiecznych mykotoksyn, odpornością bakterii probiotycznych i ich zdolnością do przeżywania w agresywnych warunkach przewodu pokarmowego człowieka.
Probiotyczna flora bakteryjna zawarta w produktach jest pomocna w odbudowie naturalnej flory bakteryjnej człowieka. Nasze napoje mogą być spożywane już w trakcie terapii, zwłaszcza przy antybiotykach z grupy tetracyklin oraz antybiotykach aminoglikozydowych, na które preparat wykazuje dużą odporność.