Nie możesz złożyć nowego zamówienia w swoim kraju. United States
SKŁADNIKI
algi morskie kombu* (Laminaria ochroleuca) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Suszone w temperaturze poniżej 42°C. Biały nalot może wynikać z naturalnie występującej soli.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Moczyć w wodzie przez 20 minut, następnie zmienić wodę i moczyć przez kolejne 20 minut. Po namoczeniu Kombu powiększa objętość do siedmiu razy w stosunku do swojej suchej wagi. Gotować według uznania ok. 35 - 40 minut.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 759,6 kJ/ 183,5 kcal
Tłuszcz: 2,1 g;
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,59 g;
Węglowodany: 16,4 g;
w tym cukry: < 0,5 g;
Błonnik: 35,3 g;
Białko: 7,1 g;
Sól: 2,35 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.